Jag är tveksam...

Jag har börjat läsa lite + skummat igenom de 700 sidorna av John Lennon biografin av Albert Goldstein och jag måste säga att jag är tveksam på om jag ens kommer att läsa den, vissa saker är ju bara solklara lögner... Som att John Lennon dödade en av hans närmaste vänner Stu Sutcliffe, att Goldman ens vågar påstå det är bara över gränsen. Han säger att John var schizofren, att han var homosexuell och bland annat köpte thailändksa transvestiter etc... Herregud.

Dessutom påpekar han flera smålögner som är fullständigt fel. Som att han aldrig någonsin pratade i telefon. Efter att ha läst böcker som "minnen av John Lennon" där olika människor skriver om sina personliga minnen med John, att de brukade prata i telefon i timmar osv. Eller att John praktiskt taget aldrig höll Sean i sitt knä och om han gjorde det vände han Seans ansikte bort från honom för han ville inte riskera att få en puss av honom, för John tyckte det var äckligt med hudkontakt... Vad yrar Goldman om?!?! Blir så arg!

Kommentarer
Postat av: Angelica

Albert Goldman är (var..) en otroligt skum man. Ingen ville ställa upp med intervjuer så såklart så tvingades han hitta på saker. Källorna han använde var i princip endast anti-Lennon och dessutom andrahand. John Lennon var otroligt komplex som person och folk fascinerades och fascineras fortfarande av honom, såklart så förstod Goldman att en sådan här smaskig bok med hårresande detaljer skulle sälja 8 år efter hans död. Han (Goldman) munhöggs ju med en av de mest ansedda - om inte den mest ansedda - författaren av en Beatlesbiografi någonson, Hunter Davies - och fick rumpan smiskad. Hunter Davies är påläst och har korrekta källor, Albert Goldman är en rude, sleazy bitch samt totalt oprofessionell.



Sedan känns hela grejjen med John och Brian Epstein så ONÖDIG att hålla på att diskutera fram och tillbaka om. De två som vet sanningen finns inte längre kvar och har tagit med sig sanningen - vad den än är - i gravarna. Och hur skulle John ha kunnat döda Stu? Skallskadorna som Stu hade och som det sägs att han dog av kom från en fight där John lyckades fighta bort de som misshandlade och sparkade Stu och dra honom därifrån liksom, det är ju helt omvänt. Lies and slander. Vet själv hur det är då jag läst/läser väldigt mycket om George - och författarna tycker att "eftersom han är the quiet Beatle (eller ..) och det inte finns så mycket att gå på så kan vi alltid hitta på!" .. Med vissa helt osmakliga påståenden som inte har den minsta verklighetsförankring. Det är så drygt! D:

2012-02-14 @ 22:40:15
URL: http://abbeyroad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback